Kepada seluruh muslimin dan muslimat yang tidak jemu-jemu menyumbang wang ringgit, tenaga dan fikiran dalam membantu usaha dakwah di pendalaman Sabah, saya bagi pihak Dusun Islam Sabah merakamkan ucapan terima kasih kepada anda semua, khususnya Perdana Menteri Malaysia YAB Datuk Seri Abdullah Hj. Ahmad Badawi, YB. Datuk Taufik Hj. Abu Bakar Titingan, YB. Hj. Arifin Arif, YB. Datuk Sairin Karno, YB. Datuk Masidi Manjun, YB. Datuk Bung Moktar Radin, Jailani Hamdan, serta Kerajaan Persekutuan juga Negeri . Tidak lupa juga kepada para pendakwah yang kami bawa ke Sabah ; Ustaz Abdul Halim Hj. Abbas, Habib Rezieq Sihab beserta rombongan, ustaz Razak Bakar, Habib Ali, Ustaz Yusuf Din, Dr. Ismail, saudara Bilal dan saudara Nazrey Johani. Juga kepada penggiat dakwah di Sabah yang sentiasa bersama kami;Ustaz Hanzalah al-Hafiz, Ustaz Ridhwan Baharun, saudara Asree Moro, Pn. Rosnani Untol, saudara Imran Hj. Ibrahim, Saudara Azman( Tawau) dan saudara Azman ( Lahad Datu), saudara Hasrul Abdullah, saudara Muslim Abdullah, Hj. Safrin Karim, saudara Wahid Karim dan ramai lagi orang perseorangan yang tidak dapat disebut nama-nama mereka dalam perutusan Hari Raya Aidil Adha 2008 ini. Terima kasih atas sumbangan buku-buku Panduan Solat, buku Iqra, al-Quran, kain telekung, kain sarung, sejadah, CD Fardu Ain, pakej penghantaran menunaikan ibadah umrah, baju-baju terpakai dan sebagainya. Kesemuanya telahpun kami sampaikan kepada mereka yang berhak menerimanya di pelusuk-pelusuk kampung di pendalaman Sabah. Akhir sekali, kami percaya bahawa Islam tercinta ini hanya akan tertegak bila empat golongan ini bersatu; 1. Pemimpin yang adil 2. Ilmu para ulamak 3. Pemurahnya orang kaya 4. Doa orang fakir ( Ya ... Allah dengan limpahan rahmat-Mu kami pohon agar mereka yang terlibat dalam usaha dakwah di bumi-Mu ini khususnya di Negeri Sabah, dikurniakan rahmat keampunan-Mu . Amin ya Allah. )

Pengikut

"وَأَلَّوِ ٱسْتَقَمُوا۟ عَلَى ٱلطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَهُم مَّآءً غَدَقًۭا
Dan bahwasanya jikalau mereka tetap berjalan lurus di atas jalan itu (agama Islam), benar-benar Kami akan memberi minum kepada mereka air yang segar (rezki yang banyak)." (QS. AL JIN:16)

Kamis, 15 April 2010

Pesta Dakwah.


Dapatkan siara cahayafm di web ini
http://www.cahayafm.net

Pesta dakwah di alam maya melalui hiburan dan informasi hanya di Cahayafm shoutul Islam, radio online pertama di Malaysia yang tampil membawa imej Islam . Sudah sampai masanya kaum muslimin dan muslimat di seluruh dunia, tanpa mengira kaum dan keturunan maju menyatakan kebenaran Islam mengikut keupayaan masing2, sesuai dengan perintah yang mewajibkan setiap individu muslim menyampaikan seruan dakwah ; sampaikan olehmu walau sepotong ayat. Atas kesedaran mendalam setelah melalui beberapa siri pengalaman berkecimpung dalam bidang penyiaran radio online, maka Cahayafm Shoutul Islam yang menghidangkan hiburan dan perkongsian ilmu serta info2 dunia Islam terkini ditampilkan untuk kita manfaatkan bersama. Harapan kam agar kaum muslimin dan muslimat sama2 menyemarakkan lagi usaha dakwah ini dengan cara menyokong dan dan mengikuti setiap segmen yang bakal kami paparkan keudarakan setiap hari.

Sehubungan itu, kami mengharapkan agar para muslimin dan muslimat tanpa mengira pangkat dan kedudukan sudi menambahkan FB Cahayafm sebagai salah satu FB ikutan kalian di samping memperkenalkannya kepada sahabat2 dan kenalan kalian. Ingatlah, bahawa tidak mungkin orang kafir akan menyatakan kebenaran Islam dan membantu Islam melainkan kita sendiri yang berpegang pada ajaran Islam. Muslimin dan muslimat yang dihormati sekalian, sejarah telah membuktikan tanpa perpaduan yang kukuh antara kita pasti akan menyebabkan Islam mengalami kehancuran dan kehinaan.

Kepada jabatan2 agama dan badan2 NGO serta orang perseorangan yang terlibat dengan usaha2 dakwah, kami mengharapkan agar kalian dapat memberikan info2 dan berita semasa untuk dijadikan bahan on air kami setiap kali bersiaran. Mudah2an dengan cara ini dapatlah kita membantu usaha2 dakwah yg tuan2 jalankan kerajasama ini perlu untuk memenuhai segeman2 yang kami ke udarakan.

Selain itu kami perlukanjuga sokongan bantuan kewangan untuk membeli peralatan seperti PC , MIC, PERAKAM SUARA, dan peralatan lain untuk meningkatkan mutu siaran dan pembikinan iklan2 semasa. Kepada tuan2 yang mempunyai kelebihan kami sedia menerima sumbangan tuan2.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

'SUDAHKAH ANDA SOLAT '

Kepentingan Menjaga Solat Hadith :


Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Sesungguhnya amal yang mula-mula sekali dihisab pada hari kiamat ialah sembahyang (solat) seseorang, jika sembahyangnya diterima maka sesungguhnya beruntunglah dan berjayalah ia, dan jika sembahyangnya tidak diterima maka kecewa dan rugilah ia. Sekiranya terkurang dari sembahyang fardhunya sesuatu, Allah berfirman:” Periksalah, adakah hamba-Ku itu mempunyai sembahyang-sembahyang sunat untuk dicukupkan dengannya apa yang terkurang dari sembahyang fardunya?” Demikianlah keadaan amal-amalnya yang lain. ”

Riwayat at-Tirmidzi