Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM

Kepada seluruh muslimin dan muslimat yang tidak jemu-jemu menyumbang wang ringgit, tenaga dan fikiran dalam membantu usaha dakwah di pendalaman Sabah, saya bagi pihak Dusun Islam Sabah merakamkan ucapan terima kasih kepada anda semua, khususnya Perdana Menteri Malaysia YAB Datuk Seri Abdullah Hj. Ahmad Badawi, YB. Datuk Taufik Hj. Abu Bakar Titingan, YB. Hj. Arifin Arif, YB. Datuk Sairin Karno, YB. Datuk Masidi Manjun, YB. Datuk Bung Moktar Radin, Jailani Hamdan, serta Kerajaan Persekutuan juga Negeri . Tidak lupa juga kepada para pendakwah yang kami bawa ke Sabah ; Ustaz Abdul Halim Hj. Abbas, Habib Rezieq Sihab beserta rombongan, ustaz Razak Bakar, Habib Ali, Ustaz Yusuf Din, Dr. Ismail, saudara Bilal dan saudara Nazrey Johani. Juga kepada penggiat dakwah di Sabah yang sentiasa bersama kami;Ustaz Hanzalah al-Hafiz, Ustaz Ridhwan Baharun, saudara Asree Moro, Pn. Rosnani Untol, saudara Imran Hj. Ibrahim, Saudara Azman( Tawau) dan saudara Azman ( Lahad Datu), saudara Hasrul Abdullah, saudara Muslim Abdullah, Hj. Safrin Karim, saudara Wahid Karim dan ramai lagi orang perseorangan yang tidak dapat disebut nama-nama mereka dalam perutusan Hari Raya Aidil Adha 2008 ini. Terima kasih atas sumbangan buku-buku Panduan Solat, buku Iqra, al-Quran, kain telekung, kain sarung, sejadah, CD Fardu Ain, pakej penghantaran menunaikan ibadah umrah, baju-baju terpakai dan sebagainya. Kesemuanya telahpun kami sampaikan kepada mereka yang berhak menerimanya di pelusuk-pelusuk kampung di pendalaman Sabah. Akhir sekali, kami percaya bahawa Islam tercinta ini hanya akan tertegak bila empat golongan ini bersatu; 1. Pemimpin yang adil 2. Ilmu para ulamak 3. Pemurahnya orang kaya 4. Doa orang fakir ( Ya ... Allah dengan limpahan rahmat-Mu kami pohon agar mereka yang terlibat dalam usaha dakwah di bumi-Mu ini khususnya di Negeri Sabah, dikurniakan rahmat keampunan-Mu . Amin ya Allah. )

Pengikut

"وَأَلَّوِ ٱسْتَقَمُوا۟ عَلَى ٱلطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَهُم مَّآءً غَدَقًۭا
Dan bahwasanya jikalau mereka tetap berjalan lurus di atas jalan itu (agama Islam), benar-benar Kami akan memberi minum kepada mereka air yang segar (rezki yang banyak)." (QS. AL JIN:16)

Rabu, 17 Oktober 2012

Gerakan Mencari

ﺍﻧﻖ ﻣﻮﺩﺍ ﺍﻳﻦ ﻧﺎﻡ ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻈﺎﻡ ﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﺭﻣﻠﻲ ﻳﻎ ﺩﻛﻨﺎﻟﻲ ﺭﻣﻠﻲ ﺳﺮﺑﻥﺍﺻﻞﺩﺍﺭﻱﻛﻤﻔﻮﻍﺑﻨﺘﺎﻳﻦﺗﻤﻔﺎﺭﻭﻟﻲ ﺳﺎﺑﻪ
ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻈﺎﻡ ﺗﻠﻪ ﺗﻴﺪﻕ ﺩﺍﻓﺖ ﺩﻫﻮﺑﻮﻏﻲ ﺳﺠﻖ ﺩﻭﺍ ﺗﺎﻫﻮﻥ ﻳﻎ ﻻﻟﻮ 
ﺭﻣﻠﻲ ﺳﺮﺑﻦ ﺗﻠﻪ ﻣﻨﻴﻐﻜﻞ ﻓﺪ ﺳﻤﺒﻴﻠﻦ ﺑﻠﺲ ﺍﻭﻛﻮﺱ ﻳﻎ ﻻﻟﻮ ﻧﺎﻣﻮﻥ ﻣﺤﻣﺪ ﻧﻈﺎﻡ ﺗﻴﺪﻕ ﺟﻮﻙ ﻓﻮﻟﻎ 
ﺍﻳﺒﻮﺙ ﺳﺘﻴﺎﻑ ﻫﺎﺭﻱ ﻣﻨﻮﻏﻜﻮ ﻛﻔﻮﻻﻏﻨﺚ .ﻓﻮﺍﻥ ﺭﻭﺳﻴﺎﻩ ﺩﺍﻣﻮﻱ ﻫﺎﺭﻑ ﺳﺴﻴﺍﻑ ﺗﻤﻮﺋﻲ ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻈﺎﻡ ﺩﺍﻓﺖ ﻫﻮﺑﻮﻏﻲ ﺩﻱ ﺩﻫﻴﻦ ﻓﻮﻥ
0178354003Minggu, 07 Oktober 2012

ESOK MASIH ADA ?JHEAINS, JAKIM, YADIM, PERKIM, PZS, MUIS ,USIA, bahkan persatuan dan pertubuhan NGO serta semua badan agama jika bersatu mengumpul rombongan kereta pacuan 4x4, kereta yang ada, tentu mampu menyokong operasi dakwah di pedalaman-pedalaman Sabah. Namun, setakat ini, gerakan kereta sebegini belum ada terlihat, apalagi kereta yang dihiasi bendera dakwah sebagaimana persatuan dan kelab 4x4. Apa yang biasa kita lihat adalah kereta bergaya dan mewah meluncur atas jalan beraspal. Berkali perkara ini saya suarakan dalam mana-mana meja pertemuan dan penulisan. Apa nanti kalau ditanya kita bakal beri jawaban sebagaimana filem arahan Tan Sri Jins Shamsuddin, ESOK MASIH ADA ?